Reseptit

Ter­ve­tuloa ravin­to­rik­kaiden reseptien pariin! 

Kuusen­kerkkä on moni­puo­linen yritti ruo­an­lai­tossa. Maultaan se on pihkainen, sit­ruu­nainen ja raikkaan metsäinen. Kokeile rohkeasti juomiin, smoot­hieen, jäätelöön taikka pastaan.

Tässä muutamia parhaita reseptejäni.

Kerk­kä­jo­gurt­ti­juoma

Pitää sinut energisenä

Kerk­kä­jo­gurt­ti­juoma 4:lle

2 dl vettä

2 dl maus­ta­ma­tonta jogurttia

2 dl kuusenkerkkää

sitruunaa

1 rkl hunajaa

Laimenna jogurtti vedellä. Laita kaikki aineet teho­se­koit­ti­meen. Anna käydä kunnes juoma vaahtoaa. Täytä juo­ma­lasit. Tarjoa aamu‑, tai välipalana.

Kuusen­kerkkä-puolukka smoothie

Pitää sinut virkeänä

Vita­mii­ni­pommi 4:lle

2 dl turk­ki­laista jogurttia

2 dl vettä

2 dl puolukoita

2 dl kuusenkerkkää

1 rkl sokeria

Mittaa kaikki aineet teho­se­koit­ti­meen. Anna sekoittua niin, että saat kerkistä ja puo­lu­koista tasaisen raikkaan juoman. Nauti vihreä c‑vitamiini kylmänä.

Kuusen­kerkkä — Louhisaarenjuoma

Pitää sinut iloisena

4 l kuusenkerkkiä

5 l vettä

25 g sitruunahappoa

0.5 kg sokeria

Käytä tuoreita tai pakas­tet­tuja kuusen­kerkkiä. Laita kerkät kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehua 1–2 tuntia miedolla lämmöllä lempeästi kuplien.

Anna jäähtyä hetken. Lisää joukkoon sit­ruu­na­happo. Peitä astia kannella ja anna seisoa yön yli.  Seu­raa­vana päivänä siivilöi juoma har­so­kan­kaan läpi. 

Lisää sokeri ja pullota.  Nosta kylmään ja nauti jäähtyneenä.

Kuusen­kerk­kä­pasta

Pitää sinut kylläisenä

Huuhtele kuusen­kerkät. Laita kuusen­kerkät, val­ko­si­pulit, sit­ruu­nan­kuori 2rkl aurin­gon­ku­kan­sie­meniä ja juus­to­raaste teho­se­koit­ti­meen ja aja tasai­seksi. Lisää olii­viöljyä kunnes koostumus on sopivan juokseva. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita pastavesi kiehumaan ja mausta suolalla. Keitä spagetti paketin ohjeiden mukaan. 

Pastan kiehuessa paahda kuivalla pannulla 2 rkl aurin­gon­ku­kan­sie­meniä muutaman minuutin ajan ja siirrä sivuun. Lämmitä kerma pannulla ja lisää sekaan sit­ruu­na­mehu sekä kuusen­kerk­kä­sose. Mausta ripauk­sella suolaa ja pippuria maun mukaan.

Valuta valmis spagetti lävikössä ja kaada sitten kas­tik­keen sekaan. Sekoita ja ripottele päälle paahdetut aurin­gon­ku­kan­sie­menet. Tarjoile kuusen­kerk­kä­pasta juus­to­raas­teen ja timjamin kanssa. 

Vinkki! Halu­tes­sasi voit myös lisätä koko­naisia kuusen­kerkkiä ja pirs­ko­tella vähän olii­viöljyä pastan päälle.