Metsäinen herkku, raikas ja energisoiva kuusenkerkkähillo on hurjan hyvää. Ihana kuusenkerkkähillo maistuu suolaisen ja makean kanssa. Se käy aamun starttiin hillosilmäksi kaurapuuroon. Herkkuhetkiin smootheihin ja jäätelöön. Parhaimmillaan hillo on lohen, kalan, merenherkkujen, riistan, broilerin ja vihannesten kanssa. Fantastinen kuusenkerkkähillo kruunaa juustotarjottimen. Salaisuus on siinä, että käytän keittäessäni ainoastaan parhaita ja aitoja luonnon raaka-aineita. Kuusenkerkkähilloa et muualta löydä. Tilaa 6kerkkä tuotteita verkkokaupasta @estradi_kylakauppa https://www.estradi.com, https://www.heilan.fi elämyksellinen pienyrittäjien tuotteita myyvä kauppa Heinolassa. Kuusenkerkkäjauhetta ja kerkkäsuolaa pakettihintaan löydät https://www.finlandiahotels.fi/kumppanit/
kuusenkerkkäjauhe 50 g 15.00 €
kuusenkerkkäsuola 100g 7 €
sienisuola 100g 7 €
kuusenkerkkähillo 196 g 10 €
tiesitkö kuusenkerkän olevan kotimaisista villiyrteistä kaikkein ravinneainepitoisin ?
Lääkeyrteissä on hyviä rasvahappoja, vitamiineja ja kuituja. Kasvien vihreissä osissa on hyviä rasvahappoja, kuten omega 3 ja orgaanisia happoja, jotka edistävät kivennäisaineiden imeytymistä ja vaikuttavat koko elimistön terveyteen. Lääkekasveissa on runsaasti fenolisia ainesosia, joten ne ovat hyviä antioksidantteja. Kasveissa on haihtuvia öljyjä, jotka vaikuttavat mieleen virkistävästi ja tasapainottavasti. Samalla ne voivat parantaa muistia.
antioksidanttinen kuusenkerkkä
Kuusen neulaset ja kerkät ovat erityisen antioksidanttisia. Lääkeyrtit sisältävät myös runsaasti kuituja, jotka tekevät hyvää suolistolle, sekä vitamiineja ja kivennäisaineita. Rohtokasveista valmistetaan juomia, yrttiteetä, hilloa, siirappi‑, ja hunajauutetta,. Kuusenkerkkä avaa hengitystiet, nujertaa tulehduksia ja kirkastaa äänen. Kuusenkerkkä tunnetaan yleisesti hengitystierohtona. Picea abies, ruots. Gran, eng. Norway spruce, saks. Gemeine Fichte. Kuusten hyödyllisyys rohtona on tunnettu jo vuosituhansia. Läkinnässä on käytetty palsamia, tärpättiöljyä, neulasöljyä, neulasuutetta, hartsia, siemenöljyä, havuja ja kerkkiä.
Aineosat: Kuusen nuorissa vuosikasvaimissa eli kerkissä on C- vitamiinia 74 mg, havuissa 190 mg A- ja B- vitamiineja, a‑tokoferolia ja b‑karoteenia sekä kivennäisaineita. Kerkissä on haihtuvaa öljyä, jossa on muun muuassa a- pineeniä, b‑fellandreenia, kamferia, kamfeenia, humuleenia, borneolia, limoneenia, sylvestreeniä, sineolia, p- karyofylleeniä, B‑elemeeniä, myrseeniä, bornyyliasetaattia, ja terpineolia; steroleja; Orgaanisista hapoista sitruuna‑, viini‑, omena‑, ja fumaarihappoa. Kerkät ovat hyvä fenolien lähde: niissä on stilbeenejä, katekiineja, ja gallokatekiinia, monia kversetiini‑, isoramnetiini‑, ja kemeferoliglykosideja,
leukoantosyaniideja, lignaaneja, dilignoleja ja niiden glykosideja.