parasta just tänään. her­kul­linen uutuus kuusenkerkkähillo.

Metsäinen herkku, raikas ja ener­gi­soiva kuusen­kerk­kä­hillo on hurjan hyvää. Ihana kuusen­kerk­kä­hillo maistuu suolaisen ja makean kanssa. Se käy aamun starttiin hil­lo­sil­mäksi kau­ra­puu­roon. Herk­ku­het­kiin smoot­heihin ja jäätelöön. Par­haim­mil­laan hillo on lohen, kalan, meren­herk­kujen, riistan, broilerin ja vihan­nesten kanssa. Fan­tas­tinen kuusen­kerk­kä­hillo kruunaa juus­to­tar­jot­timen. Salaisuus on siinä, että käytän keit­täes­säni ainoas­taan parhaita ja aitoja luonnon raaka-aineita. Kuusen­kerk­kä­hilloa et muualta löydä. Tilaa 6kerkkätuotteita verk­ko­kau­pasta @estradi_kylakauppa https://estradi.com / https://uudenmaanruoka.fi/, https://www.ekompi.net/ ja https://www.finlandiahotels.fi/kumppanit/

kuusen­kerk­kä­jauhe 50 g 15.00 €

kuusen­kerk­kä­suola 100g 7 €

sie­ni­suola 100g 7 € 

kuusen­kerk­kä­hillo 196 g 10 € 

tiesitkö kuusen­kerkän olevan koti­mai­sista vil­liyr­teistä kaikkein ravinneainepitoisin ?

Lää­keyr­teissä on hyviä ras­va­hap­poja, vita­mii­neja ja kuituja. Kasvien vihreissä osissa on hyviä ras­va­hap­poja, kuten omega 3 ja orgaa­nisia happoja, jotka edistävät kiven­näi­sai­neiden imey­ty­mistä ja vai­kut­tavat koko elimistön ter­vey­teen. Lää­ke­kas­veissa on runsaasti fenolisia ainesosia, joten ne ovat hyviä antiok­si­dant­teja. Kasveissa on haihtuvia öljyjä, jotka vai­kut­tavat mieleen vir­kis­tä­västi ja tasa­pai­not­ta­vasti. Samalla ne voivat parantaa muistia. 

antiok­si­dant­tinen kuusenkerkkä

Kuusen neulaset ja kerkät ovat erityisen antiok­si­dant­tisia. Havu­puiden hartsit voivat poistaa tuleh­duksia. Lää­keyrtit sisäl­tävät myös runsaasti kuituja, jotka tekevät hyvää suo­lis­tolle, sekä vita­mii­neja ja kiven­näi­sai­neita. Roh­to­kas­veista val­mis­te­taan juomia, yrt­ti­teetä, hilloa, siirappi‑, ja huna­ja­uu­tetta,. Kuusen­kerkkä avaa hen­gi­tys­tiet, nujertaa tuleh­duksia ja kirkastaa äänen. Kuusen­kerkkä tunnetaan yleisesti hen­gi­tys­tie­roh­tona. Picea abies, ruots. Gran, eng. Norway spruce, saks. Gemeine Fichte. Kuusten hyö­dyl­li­syys rohtona on tunnettu jo vuo­si­tu­hansia. Läkin­nässä on käytetty palsamia, tär­pät­tiöljyä, neu­la­söljyä, neu­la­suu­tetta, hartsia, sie­me­nöljyä, havuja ja kerkkiä.
Aineosat: Kuusen nuorissa vuo­si­kas­vai­missa eli kerkissä on C- vita­miinia 74 mg, havuissa 190 mg A- ja B- vita­mii­neja, a‑tokoferolia ja b‑karoteenia sekä kiven­näi­sai­neita. Kerkissä on haihtuvaa öljyä, jossa on muun muuassa a- pineeniä, b‑fellandreenia, kamferia, kamfeenia, humu­leenia, borneolia, limo­neenia, syl­ve­streeniä, sineolia, p- kary­ofyl­leeniä, B‑elemeeniä, myrseeniä, bor­nyy­lia­se­taattia, ja ter­pi­neolia; steroleja; Orgaa­ni­sista hapoista sitruuna‑, viini‑, omena‑, ja fumaa­ri­happoa. Kerkät ovat hyvä fenolien lähde: niissä on stil­bee­nejä, kate­kii­neja, ja gal­lo­ka­te­kiinia, monia kversetiini‑, isoramnetiini‑, ja keme­fe­ro­ligly­ko­si­deja,
leu­koan­to­sy­anii­deja, lig­naa­neja, dilig­no­leja ja niiden glykosideja.