5‑tähden kuusen­kerkkä on terveyspommi

mistä kaikki alkoi?

Korona pandemia on kurit­tanut koko Suomea rankalla otteella. Me yrittäjät kotimassa olemme joutuneet nöyr­ty­mään ja uudis­ta­maan suun­ni­tel­miamme useampaan kertaan. Oma busi­nek­seni pysähtyi kerta heitolla päin seinää keväällä 2020. Se nollautui täysin. Olin aivan pohjalla. Raja­puomit pysyvät alhaalla. Kaikkein eniten pan­de­miasta on kärsinyt venä­läisten matkailu Suomeen. Ins­pi­roi­duin ja päätin, että vielä nousen “tästä kata­stro­fista ” jaloil­leni. Näin verkossa Keudan ilmoi­tuksen digisome kurssista. Vahvista yri­tyk­sesi digi­taa­lista osaamista. Hakeuduin ennen niin pelot­ta­vaan ja suureen tun­te­mat­to­maan digi­maa­il­maan. Sain tosi upeaa kan­nus­tusta. Suo­riu­duin kun­nian­hi­moi­sesti kurssista, josta sydä­mel­linen kiitos kaikille tuke­neille, rakkaille, lähei­sille ja asian­osai­sille. Sparria olen saanut heiltä jat­kos­sakin. Kipinäksi olen jatkanut tiedon hank­ki­mista Met­ro­po­lian digi­taa­lisen lii­ke­toi­minnan Oona kurssilta.

Startup yrit­tä­jänä haluan ins­pi­roida sinua ajat­te­le­maan ter­veel­li­sesti ja kun­niot­ta­maan koti­maista kallis-arvoista luontoa. Kestävää kehitystä, uusiu­tuvia luon­non­va­roja ja eko­lo­gisia arvoja.

Timangi ja fan­tas­tinen ter­veys­tuote kuusenkerkkä

Pimeim­mäs­täkin työt­tö­myy­desta syntyy uusia oival­luksia ja toi­vo­ri­kasta businestä. Meillä koti­maassa on huikea pohjoinen luonto. Luon­no­nan­timet ja aidot lähi­tuot­teet ovat vielä pitkälti hyö­dyn­tä­mätön voimavara. Keväiseen valoon ja auringon lämpöön puhkeavat hennon vaalean vihreät ja ihanat kuusen­kerkän silmut ovat metsän kultaa. Keruuaika on touko‑, kesäkuu. Sesonki on lyhyt. Olen itse poiminut lähi­met­sistä kerkät. Kannoin kotiin ja huuhdoin ne. Pakastin 500 g pusseihin, osan kuivasin ja jauhoin 100g myyn­ti­pak­kauk­siin. Kui­vat­tuna kuusen­kerkkä menettää painoaan seitsemän ja puo­li­ker­taisen määrän. Se säilyy super­foo­dina vuosia. Suo­si­tusannos on max. 1,5 rkl vrk:ssa, liika saattaa kar­koittaa yöunet. Kerkkä on tutkittu tur­val­linen ja perin­teinen, aito luonnontuote.

kuusen­kerkän ravintosisältö

/ 100g

energia 1683kj/402 kcal

proteiini 12,1 g

hii­li­hy­draatti 77,8 g

rasva 4,19 g

c‑vitamiini 70,9 mg

a‑vitamiini 970 ug

k‑vitamiini 332 mg

fosfori 350 mg

kalium 1200 mg

kalsium 130 mg

magnesium 120 mg

sinkki 3,6 mg

vita­mii­ni­pommi flunssan torjuntaan

Vitaali kerkkä buustaa hyvin­vointia. Kerkkä huojentaa tukkoista oloa, se auttaa pitämään hen­gi­tys­tiet auki. Kuusen­kerkkä raikastaa ja kirkastaa äänen. 

kuusen­kerkkä tinktuura

1 osa kuusenkerkkiä

1 osa viinaa

Laita kuusen­kerkät purkkiin tai pulloon. Kaada viina päälle. Anna uuttua 4 viikkoa. Siivilöi kerkät pois. Nauti met­säi­senä snapsina.

Lää­ke­mi­tal­linen auttaa yskään tai flunssaan. Voit käyttää vilus­tu­mi­soi­reiden tor­jun­taan lisää­mällä kupil­li­seen kuumaa vettä ja hunajaa lää­ke­mi­tal­lisen tai rkl kuusen­kerkkä viinaa.