Terveyttä vah­vis­tava kuusenkerkkä

Kuusen­kerkkä on vil­liyrt­tien kunkku, roh­to­kasvi, joka ylläpitää hyvin­voin­tiasi. Se on super­foodia. Kerkkä on ins­pi­roiva vihreä C‑vitamiinipommi, joka vei sydämeni. Tykkään valmistaa reilua ruokaa parhaista koti­mai­sista raaka-aineista. Rakastan suussa sulavaa aro­maat­tista ruokaa. Keittiöni onkin “tuu­le­tus­keittiö”. Kuusen­kerkkä on elin­voimaa luonnosta. Kerkkä maistuu kesä­kur­pitsan kanssa raikkaana kevyenä alku­pa­lana. Häm­mäs­tyt­tävä helteinen kesä on suosinut meitä koti­maassa kuukauden päivät. Kesä­kur­pitsan ennä­tys­sato uhkaa jäädä syömättä. Mar­ket­kaupan ket­juoh­jauk­sesta kan­nus­te­taan kesä­kur­pitsan käyttöön talkoohengessä.

Käytä näin :

Resepti

Kuusen­kerkkä kesäkurpitsat

1 kesä­kur­pitsa

1 dl kuusenkerkkiä

1–2 dl öljyä

1–2 tl sitruunamehua

ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Leikkaa kesä­kur­pitsat mah­dol­li­simman ohuiksi vii­pa­leiksi. Riivi kuusen­ker­kistä neulaset ja poista paksumpi keskiosa. Hienonna neulasia hieman veitsellä. Sekoita kerkät, öljy, sit­ruu­na­mehu ja mausteet kulhossa. Kääntele joukkoon kesä­kur­pitsat. Anna maustua n. 30 min. Tarjoa lisäk­keenä tai alku­ruo­kana, josta saat mah­tian­noksen vas­tus­tus­kykyä. •https://www.instagram.com/6kerkka/

Raikas villitsevä kuusenkerkkä kesäkurpitsa
Raikas vil­lit­sevä kuusen­kerkkä kesä­kur­pitsa lisuke tai alkupala

Paah­teisen kesän kerk­kä­suola suositus

Aro­maat­tinen kuusenkerkkäsuola

Näin teet itse:

1 dl hienoa tai karkeaa suolaa

2 dl kuusenkerkkiä

Kerk­kä­suolaa voit käyttää mausteena keit­toihin, laa­ti­koihin ja lei­von­nai­siin. Kerkän pihkainen, metsäinen ja sit­ruu­nainen maku sopii kesän gril­lauk­siin ja sato­kauden vihan­nek­siin. Kerk­kä­suo­lalla loihdit huikeita makue­lä­myksia. Kerkästä saat myös puhtia elämääsi ja apua pai­non­hal­lin­taasi. Kuusen­kerkkä sisältää runsaasti ravin­toai­neita anta­maansa energiaan nähden ja helpottaa myös dia­be­teksen hoitoa. Sen ravin­toai­ne­ti­heys on erin­omainen. https://www.facebook.com/6kerkka

Koke­muksia kuusen­ker­kästä, hyvin­vointia ja terveyttä luonnosta

Kerkkä vähentää stressiä ja sillä on posi­tii­vinen vaikutus mie­len­ter­vey­teen. Kerkkää on perin­tei­sesti käytetty lem­men­roh­tona. Se on afro­di­siakki. Kuusen­kerkkä vaikuttaa myös vaih­de­vuo­sien oireisiin vähen­tä­mällä kuumia aaltoja. Kerkästä saat uutta nostetta arkisiin kii­rei­siin ja buustia rak­kause­lä­mään. Läh­de­tieto kas­vi­tie­tei­lijä, pro­fes­sori Sinikka Piippo Rakkauden rohdot. Kirja sisältää tut­ki­mus­tu­lok­siin perus­tuvaa tietoa kasveista ter­vey­teen ja eri­tyi­sesti sek­su­aa­li­seen hyvinvointiin.