Kerkän keruu

Kerkän keruuaika on par­haim­mil­laan. Se jatkuu alku­ke­sästä juhan­nuk­seen.  Kerkät olen poiminut nuoresta kuusikosta.

Olen kuivanut, jauhanut ja pakas­tanut sinulle  puhtaat ja tuoreet kerkät. Ne yllä­pi­tävät sinun terveyttäsi.

Kerk­kä­sii­rapin valmistus on helppo. Tarvitset aurin­koisen lämpimän päivän, ruo­ko­so­keria ja kuusen­kerkkiä. Pakkaa kerkät ruo­ko­so­kerin kanssa ker­rok­sit­tain tii­vii­seen lasipurkkiin.

Asettele  kansi tiiviisti ja sulje  purkki.

Odota kunnes kerkkä on  juoksevaa siirappia. Saat vastustuskykyä. 

Vihreää c‑vitamiinipommia on kan­san­lää­ke­tie­teessä käytetty keuh­ko­put­ken­tu­leh­duk­seen, her­mo­sär­kyihin, ääreis­ve­ren­kierron vil­kas­tut­ta­mi­seen ja reumatismiin.

Kerkkää voit käyttää myös met­säi­senä sau­na­tuok­suna juhan­nusta juhlistamaan.