Kerkän keruuaika on parhaimmillaan. Se jatkuu alkukesästä juhannukseen. Kerkät olen poiminut nuoresta kuusikosta.
Olen kuivanut, jauhanut ja pakastanut sinulle puhtaat ja tuoreet kerkät. Ne ylläpitävät sinun terveyttäsi.
Kerkkäsiirapin valmistus on helppo. Tarvitset aurinkoisen lämpimän päivän, ruokosokeria ja kuusenkerkkiä. Pakkaa kerkät ruokosokerin kanssa kerroksittain tiiviiseen lasipurkkiin.
Asettele kansi tiiviisti ja sulje purkki.
Odota kunnes kerkkä on juoksevaa siirappia. Saat vastustuskykyä.
Vihreää c‑vitamiinipommia on kansanlääketieteessä käytetty keuhkoputkentulehdukseen, hermosärkyihin, ääreisverenkierron vilkastuttamiseen ja reumatismiin.
Kerkkää voit käyttää myös metsäisenä saunatuoksuna juhannusta juhlistamaan.